Torteline u sosu od paradajza i špinata
Sastojci
Instrukcije
U ključaloj, posoljenoj vodi skuhajte torteline.
U posebnu šerpu stavite paradajz, špinat, sol, biber, bosiljak i bijeli luk, pa ostavite da kuha na umjerenoj temperaturi, miješajući smjesu dok se ne počnu javljati mjehurići.
Brašno, mlijeko i vrhnje pomiješajte, pa zajedno s parmezanom stavite u šerpu s paradajzom i drugim sastojcima.
Stavite na vatru i ostavite da krčka dok se ne zgusne.
Torteline procijedite, stavite u pripremljeni sos, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.