Torteline u sosu od povrća
Sastojci
Instrukcije
U ključalu vodu stavite torteline i kuhajte dok ne omekšaju, oko 10 minuta.
U međuvremenu, u posebnoj posudi pomiješajte paradajz, špinat, sol, biber, bosiljak i bijeli luk.
Stavite na vatru i zadržite dok ne počne ključati smjesa.
U manjoj zdjeli izmiksajte brašno, mlijeko i vrhnje, pa sa parmezanom prelijte u prethodno spomenutu smjesu.
Smanjite temperaturu i ostavite da krčka dok se ne zgusne, 2-3 minute.
Trorteline procijedite, ali ih nemojte ispirati, pa ih sjedinite sa sosom, nakon čega ih možete poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.