Tortelini u umaku od paradjza i špinata
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Torteline od sira:
350 grama
Paradajz:
250 grama
Špinat:
250 grama
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bosiljak:
3/2 kasicica
Brašno:
2 kašike
Bijeli luk:
1 kašičica
Mlijeko:
95 mililitara
Vrhnje:
95 mililitara
Parmezan:
60 grama
Instrukcije
Kuhajte tortelline u ključaloj vodi oko 10 minuta, dok ne omekšaju.
U tavu stavite paradajz, isjeckani špinat, sol, biber, bosiljak i bijeli luk, pa kuhajte na umjerenoj temperaturi dok se ne pojave mjehurići.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, mlijeko i vrhnje, pa zajedno s parmezanom prelijte u tavu sa paradajzom i ostalim sastojcima.
Torteline procijedite, sjedinite ih s ovim umakom, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.