Tortilja varivo sa grahom i kukuruzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijeli luk:
4 češnja
Chilli:
1 kašičica
Paradajz u sosu:
400 grama
Konzervirani grah:
400 grama
Pileći temeljac:
500 mililitara
Kukuruz:
300 grama
Tortilja čips:
200 grama
Sok od limuna:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržite bijeli luk sa čilijem, oko 1 minut.
Dodajte paradajz u sosu, grah, pileći temeljac, kukuruz, sol, biber i 200 ml vode.
Nakon što smjesa proključa, smanjite temperaturu i ostavite da krčka.
Dodajte tortilja čips i kuhajte dok ne omekša, oko 2 minute.
Skinite s vatre, dodajte limunov sok, te dodatno sol i biber po želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.