Tortilje od faširanog mesa i kukuruza
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mljevena govedina:
500 grama
Tortilje:
8 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Kukuruz:
200 grama
Paradajz sos:
500 mililitara
Peršun:
4 kašike
Instrukcije
U tavi, na zagrijanom ulju propržiti crveni luk.
Dodati meso i pržiti 10-15 minuta, dok ne dobije smeđu boju.
Iscijediti masnoću iz tave, pa mesu dodati paradajz sos, bijeli luk, sol i biber.
Sve izmiješati, pa kuhati još 10 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Umiješati i smrznuti kukuruz, kuhati 2-3 minute, pa skinuti smjesu s vatre.
Na tople tortilje staviti fil od mesa i kukuruza, posuti svježim peršunom, urolati i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.