Trahana
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslo:
1 kašika
Brašno:
1 kašika
Mesna supa:
3/2 litar
Trahana:
80 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Paradajz:
Po želji
Aleva paprika:
Po želji
Instrukcije
U tavi napravite zapršku od masla i brašna pa dodajte paradajz sos.
Pomiješajte napravljenu zapršku u mesnu vodu i stavite da kuha.
Dodajte so i trahanu pa kuhajte pola sata.
Prilikom serviranja dodajte biber i alevu papriku.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.