Tufahije
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Jabuke zlatni delišes:
4 komada
Šećer:
500 grama
Med:
100 grama
Mljeveni orah:
30 grama
Mljeveni badem:
30 grama
Mljeveni lješnjaci:
30 grama
Voda:
1 šolja
Grožđice:
Po želji
Instrukcije
Stavite jabuke u hladnu vodu i ostavite da potamne.
U loncu za kuhanje dodajte šećer, med, vodu i limunov sok.
Kada prokuha dodajte jabuke i poklopite.
Kada jabuke smekšaju izvadite da se ohlade (pazite da se jabuke na raspadnu).
Zatim jabuke filujte s orasima, bademima i lješnjakom. Dodajte malo vode u kojoj su se jabuke kuhale.
Servirajte u čaše za voćnu salatu i dekorišite sa šlagom po vrhu jabuke.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.