Tunjevina s gljivama i celerom
Sastojci
Instrukcije
Posolite tunjevinu i stavite na stranu.
Zagrijte maslo u loncu na visokoj temperaturi.
Dodajte celer i gljive pa pirjajte dok ne omekšaju.
Dodajte brašno i kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, uz konstantno miješanje.
U manjoj posudi pomiješajte brašno, vodu, mlijeko, sol i biber.
Saspite sadržaj manje posude u lonac s gljivama i kuhajte dok ne dobijete glatku smjesu, uz konstantno miješanje.
Skinite s vatre, dodajte posoljenu tunjevinu, promiješajte i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.