Turšija

Služi: 1 osobuPriprema: 20 minuta
Turšija

Sastojci

Paprike:
Po želji
Zeleni paradajz:
Po želji
Karfiol:
Po želji
Ocat:
1 litar
Voda:
3 litra
Šećer:
5/2 kilogram
Sol:
3/2 kilogram
Mrkve:
Po želji
Konzervans:
Po želji
Vinobran:
Po želji

Instrukcije

  1. Prije nego što povrće počnete redati u teglu ili manje bure za pravljenje turšije, dobro ga operite i narežite .

  2. Šećer, sol, ocat, vodu, konzervans i vinobran stavite u jednu posudu i miješajte dok se sastojci ne istope.

  3. Zatim, tu hladnu smjesu prespite preko povrća koje ste redali u tegli ili buretu.

  4. Turšija može stajati i do 18 mjeseci.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.