Turske ćufte
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Mljevena govedina:
1 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Jaja:
1 komad
Prezla:
100 grama
Peršun:
70 grama
Kim:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Sol:
1 kašičica
Instrukcije
Sve sastojke sjediniti i rukama izjednačiti smjesu.
Smjesu podijeliti na više manjih dijelova, veličine jajeta.
Rukama oblikovati ćufte.
U tavi, na zagrijanom ulju pržiti ćufte, dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obje strane.
Poslužiti ih sa pečenim krompirom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.