Turski kadaif sa mliječnim pudingom
Sastojci
Instrukcije
Jedan ili dva sata prije pripreme ostaviti kadaif da odstoji u zamrzivaču, zatim ga izvaditi i izlomiti.
Staviti kadaif u šerpu sa 150 gr šećera i 5 kašika maslaca, pa kuhati na umjerenoj temperaturi 20-ak minuta uz neprestano miješanje.
Umiješati orahe, pa smjesu ostaviti da se ohladi.
U posebnoj posudi istopiti margarin, zatim dodati brašno i miješati 2-3 minute.
Dodati mlijeko i 300 gr šećera, pa nastaviti miješanje dok se smjesa ne zgusne.
Umiješati vaniliju, pa skinuti smjesu s vatre.
Kada se ohladi, u pripremljeni mliječni puding dodati tučeno vrhnje, pa mikserom umutiti u glatku smjesu.
U jednu od kuhinjskih, pravougaonih posuda staviti jedan sloj pripremljenog kadaifa, zatim mješavinu pudinga i vrhnja, pa ponovo kadaif.
Izrezati na kocke i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.