Ukusna čorba od teleće jetrice

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Ukusna čorba od teleće jetrice

Sastojci

Teleća jetrica:
150 grama
Riža:
100 grama
Kocka za supu:
1 komad
Peršun:
Po želji
Parmezan:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Sitno isjeći luk, propržiti na vrelom ulju, zatim dodati jetricu isječenu na manje komade i sve zajedno izdinstati.

  2. U posebnu posudu staviti 1,5 l vode, zagrijati je, posoliti i dodati opranu i očiščenu rižu koju je potrebno kuhati 20-ak minuta.

  3. Kada riža omekša, dodati kocku za supu, izdinstanu jetricu, malo bibera, soli, pa sve zajedno kuhati par minuta. U skuhanu čorbu dodati parmezan, sitno isječen list peršuna i servirati.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.