Ukusna peciva sa đemom od jagode
Sastojci
Instrukcije
U većoj posudi mikserom umutite sir, maslac, šećer i sol.
Smanjite brzinu miksera i postepeno dodajite brašno uz konstantno mućenje.
Rukama oblikujte kuglu od tijesta.
Na kuhinjskom pultu posutom brašnom oklagijom razvaljajte tijesto.
Izrežite ga na kvadratiće.
Na sredinu svakog kvadrata stavite po jednu kašikicu što čvršćeg đema.
Spojite dva suprotna kraka svakog kvadratića, zalijepite ih jedan za drugi i poredajte peciva u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite oko 15 minuta na 175°C.
Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.