Ukusna tjestenina sa tikvicama
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Tikvice:
900 grama
Crveni luk:
1 glavica
Maslinovo ulje:
3 kašike
Vinski ocat:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Tjestenina:
450 grama
Kadulja:
1 kašika
Gruyere sira:
1 šolja
Parmezan:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 190 °C.
Dodajte tikvice, luk, ocat, sol i biber u podmazanu posudu za pečenje i pecite 40 minuta uz povremeno miješanje ili dok povrće ne omekša.
Dodajte bijeli luk u zadnjih 5 minuta.
Pomiješajte tjesteninu sa pečenim povrćem, sirom i kaduljom.
Prespite u posude za posluživanje i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.