Ukusne šparoge u octu
Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Voda:
1 šolja
Šparoge:
450 grama
Ocat:
2 kašike
Maslo:
1 kašika
Bijeli luk:
1 kašičica
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
U veću tavu dodajte vodu i dovedite do ključanja.
Dodajte šparoge, poklopite i ostavite da pirja 2-4 minute a zatim ocijedite.
U međuvremenu pomiješajte u manjoj posudi ocat, maslo, bijeli luk, sol i biber.
Prelijte smjesu s octom preko šparoga i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.