Ukusni banana desert sa čokoladnim preljevom
Sastojci
Instrukcije
Banane izrežite na deblje kriške.
Istopljenu čokoladu ćete dobiti tako što ćete je staviti u šerpu iznad posude sa ključalom vodom i miješati dok se ne istopi.
Uvaljajte kriške banana u čokoladu i stavite na metalnu mrežu.
Banane sa čokoladnim preljevom pospite suhim voćem po želji, pa ih ostavite u frižider 30-ak minuta.
Izvadite ih iz frižidera, stavite na tanjir, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u zamrzivač.
Smrznute, čokoladne banane možete poslužiti kao osvježavajući desert.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.