Ukusni goveđi odrezak
Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
1 komad
Biber:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 kašičica
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašike
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 220 °C.
U manjoj zdjeli pomiješajte biber, bijeli luk i maslinovo ulje.
Premažite odrezak s dobivenom smjesom.
Stavite odrezak u posudu za pečenje a zatim i u pećnicu. Pecite 10 minuta, smanjite temperaturu na 80 °C i pecite još 60 minuta ili dok odrezak ne bude pečen.
Izvadite, ostavite 15 minuta da se ohladi.
Narežite na kriške i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.