Umak od bijelog luka i sira
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Sastojci
Kremasti sir:
250 grama
Pavlaka:
125 mililitara
Parmezan:
500 grama
Bijeli luk:
2 kašičice
Worcestershire umak:
1 kašičica
Instrukcije
Pomiješajte krem sir i pavlaku.
Dodajte parmezan, sos i bijeli luk.
Sve dobro izmiješajte, a ako vam je previše gusta smjesa dodajte još pavlake.
Poklopite posudu i ostavite u frižider.
Prije posluživanja ostavite umak da odstoji na sobnoj temperaturi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.