Umak od krastavaca
Služi: 1 osobuPriprema: 20 minuta
Sastojci
Kremasti sir:
230 grama
Krastavci:
2 komada
Bijeli ocat:
120 mililitara
Sol:
2 kašičice
Bijeli luk:
1/2 češnja
Majoneza:
180 mililitara
Instrukcije
Krastavce oguliti i izrezati na kolutove.
Pomiješati ih sa octom, dodati sol i ostaviti da prenoće.
U manjoj posudi pomiješati majonezu, kremasti sir i sitno isjeckani bijeli luk.
Ocijediti suvišnu tečnost iz krastavaca i pomiješati ih sa smjesom od sira i majoneze.
Umak poslužiti uz povrće ili tortille.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.