Umak od narandže i grožđica
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Voda:
500 mililitara
Šećer:
250 grama
Sol:
1 kašičica
Brašno:
30 grama
Narandža:
2 komada
Ocat:
45 mililitara
Cimet:
15 grama
Grožđice:
250 grama
Maslo:
30 grama
Sok od narandže:
1 komad
Instrukcije
Dodajte vodu, šećer, sol i brašno u lonac za kuhanje.
Zagrijte na srednjoj temperaturi. Kuhajte uz konstantno miješanje dok ne dobijete jasnu smjesu.
Dodajte narandžu sa sokom a zatim ocat, cimet, grožđice i maslo.
Pokrijte i kuhajte 20 minuta.
Ohladite pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.