Umak s celerom za roštilj
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 šolja
Celer:
1/2 šolje
Maslo:
1/2 šolje
Kečap:
1/2 šolje
Smeđi šećer:
1/2 šolje
Worcestershire umak:
1/4 šolje
Ocat:
2 kašike
Sok od limuna:
2 kašike
Paprika:
2 kašičice
Chilli u prahu:
1 kašika
Cimet:
1 kašičica
Voda:
1/2 šolje
Umak od feferona:
1/2 kašičice
Instrukcije
U loncu zagrijte maslo.
Propržite luk i celer, dok ne omekša.
Dodajte preostale sastojke pa sve dobro izmiješajte.
Kuhajte 20 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.