Umak s celerom za roštilj

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Umak s celerom za roštilj

Sastojci

Crveni luk:
1 šolja
Celer:
1/2 šolje
Maslo:
1/2 šolje
Kečap:
1/2 šolje
Smeđi šećer:
1/2 šolje
Worcestershire umak:
1/4 šolje
Ocat:
2 kašike
Sok od limuna:
2 kašike
Paprika:
2 kašičice
Chilli u prahu:
1 kašika
Cimet:
1 kašičica
Voda:
1/2 šolje
Umak od feferona:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. U loncu zagrijte maslo.

  2. Propržite luk i celer, dok ne omekša.

  3. Dodajte preostale sastojke pa sve dobro izmiješajte.

  4. Kuhajte 20 minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.