Umak s limunom i bosiljkom
Služi: 1 osobuPriprema: 5 minuta
Sastojci
Bijeli luk:
2 češnja
Propržene pinjole:
3 kašike
Bosiljak:
3/2 solja
Peršun:
1/2 šolje
Parmezan:
1/4 šolje
Sok od limuna:
1 kašika
Kora od limuna:
1 kašika
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3/2 solja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U blender dodajte bijeli luk, pinjole, bosiljak, peršun, sir, koricu limuna i limunov sok.
Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, oko 1 minutu.
Dok blender radi, lagano dodajite po kašiku maslinovog ulja dok ne dobijete željenu gustoću.
Začinite sa soli i biberom.
Poslužite uz kuhanu tjesteninu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.