Umak sa senfom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Brašno:
1/2 kašike
Šećer:
50 grama
Senf:
2 kašike
Žumanca:
1 komad
Vrhnje:
200 mililitara
Ocat:
1/2 šolje
Instrukcije
U zdjeli pomiješati brašno, šećer i senf.
Dodati umućeno žumance, a zatim umiješati vrhnje.
Zagrijati u većoj tavi ocat, pazeći pri tom da ne prokuha.
Umiješati smjesu sa brašnom i senfom i kuhati 15-ak minuta na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje.
Umak poslužiti uz kuhanu piletinu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.