Uštipci od tikvica i feta sira

Sastojci
Instrukcije
Stavite narendane tikvice u cjediljku, pa ih posolite.
Ostavite cjediljku s tikvicama iznad prazne šerpe oko 20 minuta, pa ih dobro procijedite kako biste odstranili suvišnu tečnost.
Nakon toga ih posušite papirnim ubrusom.
Pomiješajte tikvice, crveni i bijeli luk,feta sir, jaja i bilje u jednoj posudi.
Dodajte obje vrste brašna, pa promiješajte kašikom.
U tavu sa zagrijanim uljem stavljajte po 1 kašiku smjese i pržite dok ne porumene uštipci s obje strane.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.