Uštipci s tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Tunjevina:
350 grama
Brašno:
450 grama
Jaja:
3 komada
Mrkve:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Zeleni luk:
1 glavica
Peršun:
Po želji
Aleva paprika:
Po želji
Sol:
Po želji
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte žumanca, margarin i sol. Dodajte malo mlijeka.
U posebnoj zdjeli dodajte bjelanca i malo soli. Umutite uz pomoć miksera.
Napravljenu smjesu dodajte u smjesu s margarinom.
Dodajte tunjevinu, malo aleve paprike, crveni luk, zeleni luk, mrkvu, peršun i gnječeni bijeli luk.
Formirajte uštipke i pecite u fritezi ili u tavi u dubokom ulju.
Izvadite na salavete da se ocijede i poslužite tople.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.