Varivo od janjetine i povrća

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 20 minuta
Varivo od janjetine i povrća

Sastojci

Janjetina:
1 kilogram
Kupus:
1 glavica
Paradajz:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Krompir:
5 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Crvena mljevena paprika:
Po želji

Instrukcije

  1. Meso izrezati na manje komade, kupus i krompir također.

  2. Luk sitno isjeckati, pa u šerpu premazanu uljem stavljati luk, kupus, krompir, paradajz, meso i začine.

  3. Postupak ponavljati do isteka materijala.

  4. Na kraju dodati vode, dovoljno da prekrije sve sastojke.

  5. Varivo kuhati oko 1.5 h na umjerenoj temperaturi.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.