Varivo od janjetine i povrća
Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Janjetina:
1 kilogram
Kupus:
1 glavica
Paradajz:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Krompir:
5 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Crvena mljevena paprika:
Po želji
Instrukcije
Meso izrezati na manje komade, kupus i krompir također.
Luk sitno isjeckati, pa u šerpu premazanu uljem stavljati luk, kupus, krompir, paradajz, meso i začine.
Postupak ponavljati do isteka materijala.
Na kraju dodati vode, dovoljno da prekrije sve sastojke.
Varivo kuhati oko 1.5 h na umjerenoj temperaturi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.