Vegetarijanski riža pilav
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Maslac:
40 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Riža:
1 šolja
Biljna osnova:
2 šoljice
Tikva:
600 grama
Tikvice:
6 komada
Grašak:
1/2 šoljice
Instrukcije
Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte luk i kuhajte 3 minute ili dok ne omekša.
Dodajte rižu i promiješajte.
Dodajte biljnu osnovu i dovedite do ključanja. Poklopite i smanjite temperaturu.
Kuhajte 15 minuta.
Dodajte grašak, tikvu i tikvice pa kuhajte još 10 minuta ili dok riža ne omekša, a osnova se ne apsorbuje.
Začinite sa soli i biberom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.