Vegetarijanski sendvič od patlidžana i sira
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Patlidžan:
2 komada
Maslinovo ulje:
1/2 kašike
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Ocat:
3 kašike
Mozzarela:
70 grama
Pecivo:
Po želji
Instrukcije
Patlidžan izrezati na kriške, premazati maslinovim uljem, pa utrljati biber i sol.
Staviti na roštilj i peći nekoliko minuta s obje strane.
Nakon što se ispeče, posuti ga octom.
Pecivo prerezati na pola, i unutrašnjost posuti maslinovim uljem.
Mozzarelu također izrezati, pa u peciva stavljati sir, kriške patlidžana i listove bosiljka.
Sendvič staviti u presu 2 minute, pa poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.