Vegeterijanski sendvič s mozzarellom
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Sastojci
Senf:
2 kašike
Paradajz u ulju:
120 grama
Pecivo:
250 grama
Salata:
5 listova
Mozzarela:
180 grama
Peršun:
1/2 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U mnajoj posudi izmiksajte senf i 1 kašiku ulja u kojem je bio paradajz, pa premažite ovim namazom jednu polovinu peciva.
Dodajte malo salate, sir, paradajz, peršun, sol i biber.
Poklopite preostalim listovima salate i drugom polovinom peciva.
Čvrsto umotajte sendvič plastičnom folijom, stavite na jedan tanjir, pa ga preklopite drugim, težim tanjirom.
Ostavite 1 h u frižider, kako bi pecivo upilo sve okuse, a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.