Vegeterijansko jelo od povrća i riže
Sastojci
Instrukcije
Rižu u ključaloj vodi kuhajte oko pola sata, dok ne omekša
Kvadratni pleh premažite uljem.
U tavi, na zagrijanom ulju pomiješajte tikvice isjeckane na kockice, mladi i bijeli luk, pa kuhajte oko 5 minuta, dok ne omekšaju sastojci.
Dodajte sol, bosiljak, papriku i origano, pa umiješajte i skuhanu rižu, paradajz i 250 gr sira.
Nastavite kuhati još nekoliko minuta uz povremeno miješanje.
Prebacite u pripremljeni pleh i pospite preostalim sirom.
Pecite u rerni na 175 °C 20 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.