Voćna salata sa preljevom od meda
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Šećer:
80 grama
Voda:
80 mililitara
Sok od limuna:
50 mililitara
Med:
3 kašike
Menta:
50 grama
Kora od limuna:
1 kašika
Dinje:
1 kilogram
Borovnice:
300 grama
Jagode:
300 grama
Kruške:
2 komada
Kupine:
200 grama
Instrukcije
U manju šerpu staviti šećer, vodu, limunov sok i med.
Kuhati 4-5 minuta, zatim dodati mentu i limunovu koru.
Ostaviti sirup da odstoji 30-ak minuta, a zatim ga procijediti.
U posebnoj posudi sjediniti pripremljeno voće, preliti ga procijeđenim sirupom, pa sve izmiješati.
Posudu poklopiti, ostaviti salatu da odstoji 2 h u frižideru, pa poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.