Voćna salata sa preljevom od meda

Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 20 minuta
Voćna salata sa preljevom od meda

Sastojci

Šećer:
80 grama
Voda:
80 mililitara
Sok od limuna:
50 mililitara
Med:
3 kašike
Menta:
50 grama
Kora od limuna:
1 kašika
Dinje:
1 kilogram
Borovnice:
300 grama
Jagode:
300 grama
Kruške:
2 komada
Kupine:
200 grama

Instrukcije

  1. U manju šerpu staviti šećer, vodu, limunov sok i med.

  2. Kuhati 4-5 minuta, zatim dodati mentu i limunovu koru.

  3. Ostaviti sirup da odstoji 30-ak minuta, a zatim ga procijediti.

  4. U posebnoj posudi sjediniti pripremljeno voće, preliti ga procijeđenim sirupom, pa sve izmiješati.

  5. Posudu poklopiti, ostaviti salatu da odstoji 2 h u frižideru, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.