Voćna torta sa okusom ananasa i banane
Sastojci
Instrukcije
U većoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo, šećer, ulje, orahe pekane, banane, kompot sa komadićima ananasa, vaniliju, cimet i jaja.
Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Podijelite smjesu na tri jednaka dijela, a zatim ju stavite u tri manja okrugla kalupa.
Pecite u rerni na 160 °C 25-30 minuta.
U međuvremenu pripremite fil.
U zdjelu stavite šećer u prahu, krem sir, maslac, vaniliju i jednu kašiku mlijeka, pa mutite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu (po potrebi dodajte još mlijeka).
Kada se kore potpuno ohlade, svaku koru redajte jednu na drugu, a između njih premažite po ¼ pripremljenog fila, ostavljajući dovoljno fila da premažete cijelu tortu.
Izmrvljene orahe pekane pospite preko cijele torte.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.