Voćni desert kojem nećete moći odoljeti

Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte brašno, smeđi šećer i maslac.
Miksajte dok ne dobijete mrvice, pa umiješajte sitno isjeckane orahe.
Rasporedite dvije trećine smjese na pleh za pečenje dimenzija 23x33 cm, a ostatak smjese ostavite na stranu.
Pecite u rerni na 150 °C 20 minuta.
U međuvremenu umutite bjelanjke i obični šećer, pa dodajte jagode i limunov sok.
Sve dobro izmiksajte.
U drugoj posudi umutite slatko vrhnje, pa sjedinite sa smjesom od jagoda.
Nakon što se kora ispeče, potpuno ju ohladite, a zatim ju premažite kremom od jagoda.
Pospite mrvicama koje ste čuvali po strani i ostavite u frižider 6 sati prije posluživanja.
Po želji možete dodatno dekorisati jagodama ili nekom drugom vrstom voća.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.