Voćni kolač sa bijelom čokoladom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 180°C.
Dvije okrukle posude (20 cm) premažite uljem.
Maslac i čokoladu stavite u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom, pa miješajte dok se ne istopi i postane glatka smjesa.
Skinite s vatre i ostavite da se čokolada ohladi 1-2 minute.
Dodajte jaja i šećer, pa izmiksajte mikserom.
Dodajte brašno, prašak i maline.
Izjednačenu smjesu prelijte u pripremljene posude i pecite 20-25 minuta.
Da biste napravili fil stavite čokoladu u posudu sa 100 ml kajmaka, pa miješajte iznad posudesa ključalom vodom dok ne dobijete glatku smjesu.
Ostavite da se malo ohladi, pa umiješajtei ostatak kajmaka.
Kada se ohlade kore koje ste ispekli, stavite jednu na drugu, a između njih pripremljeni fil.
Pospite šećerom, izrežite i poslužite kolač.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.