Vruća krompir salata sa tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Mladi krompir:
240 grama
Mladi luk:
3 glavice
Peršun:
1 kašika
Sok od limuna:
1 kašičica
Jabučni ocat:
2 kašičice
Maslinovo ulje:
1 kašičica
Konzervisana tunjevina:
120 grama
Instrukcije
Kuhajte krompir u kipućoj, posoljenoj vodi 15 minuta ili dok ne omekša.
U međuvremenu pomiješajte luk s 2/3 kašike peršina, sokom od limuna, octom i maslinovim uljem.
Ocijedite krompir, stavite u zdjelu, prelijte s napravljenim dressingom i promiješajte.
Umiješajte tunjevinu, začinite sa soli i biberom, pospite s preostlim peršunom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.