Začinjena piletina s rižom i crvenim lukom
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 190 °C.
Premažite filete s 1/2 ulja a zatim pospite s curryem. Pomiješajte luk s ostatkom ulja.
Stavite filete u posudu za pečenje zajedno s lukom i pecite 25 minuta ili dok piletina ne bude pečena.
U lonac dodajte rižu, cimet, šafaran, sol i 300 ml vode. Dovedite do ključanja, promiješajte jednom pa dodajte grožđice i poklopite. Kuhajte 10-12 minuta ili dok riža ne omekša.
Na pola kuhanja umiješajte grašak.
U posudi pomiješajte jogurt s metvicom i korijanderom.
Poslužite piletinu uz kuhanu rižu i jogurt.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.