Začinjena piletina s rižom i crvenim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Začinjena piletina s rižom i crvenim lukom

Sastojci

Pileći fileti:
2 komada
Suncokretovo ulje:
1 kašika
Curry u prahu:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Basmati riža:
100 grama
Cimet:
1 komad
Šafran:
1/4 kašičice
Grožđice:
1 kašičica
Grašak:
85 grama
Metvica:
1 kašika
Korijander:
1 kašičica
Jogurt:
4 kašike

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 190 °C.

  2. Premažite filete s 1/2 ulja a zatim pospite s curryem. Pomiješajte luk s ostatkom ulja.

  3. Stavite filete u posudu za pečenje zajedno s lukom i pecite 25 minuta ili dok piletina ne bude pečena.

  4. U lonac dodajte rižu, cimet, šafaran, sol i 300 ml vode. Dovedite do ključanja, promiješajte jednom pa dodajte grožđice i poklopite. Kuhajte 10-12 minuta ili dok riža ne omekša.

  5. Na pola kuhanja umiješajte grašak.

  6. U posudi pomiješajte jogurt s metvicom i korijanderom.

  7. Poslužite piletinu uz kuhanu rižu i jogurt.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.