Začinjena, pržena supa od pastrnjaka
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
2 kašike
Sjemenke korijandera:
1 kašičica
Sjemenke kumina:
1 kašičica
Kurkum:
1/2 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Pastrnjak:
675 grama
Paradajz:
2 komada
Supa od povrća:
1 litar
Sok od limuna:
1 kašika
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 220 °C.
U zdjeli pomiješajte ulje s začinima. Umiješajte povrće i prespite sve u posudu za pečenje.
Pecite 30 minuta ili dok povrće ne omekša.
Kada je povrće postalo mekano prebacite u blender i dodajte 1/2 supe od povrća. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Prespite u veću tavi, dodajte preostalu supu, začinite i zagrijte, 1-2 minute.
Skinite s toplote, umiješajte sok od limuna i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.