Začinjeni pečeni odrezak

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 6 minuta
Začinjeni pečeni odrezak

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 komad
Worcestershire umak:
4 kašičice
Garam masala u prahu:
1 kašika
Sol:
1 kašičica
Ulje:
2 kašičice

Instrukcije

  1. Uz pomoć viljuške napravite više rupica u odrezku.

  2. Pospite odrezak s garam-masalom u prahu i soli. Premažite s Worcestershire umakom i ostavite u frižider da marinira preko noći.

  3. Sljedeći dan izvadite meso iz frižidera i ostavite da odstoji još 2-3 sata na sobnoj temperaturi.

  4. Zagrijte ulje u tavi, dodajte meso i pecite dok meso ne dobije smeđu boju s obje strane. Kada meso dobije smeđu boju dodajte vodu (ali ne previše) i nastavite peći odrezak dok ne bude gotov.

  5. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.