Zapečena govedina s jajima i paradajzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 8 minuta
Sastojci
Jaja:
6 komada
Mlijeko:
3 šolje
Hljeb:
4 kriške
Govedina:
100 grama
Paradajz:
2 komada
Cheddar sir:
3 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C i podmažite posudu za pečenje.
Umutite jaja s mlijekom i ostavite na stranu. Govedinu isjeckati na sitne komadiće.
U podmazanu posudu stavite hljeb, zatim pospite sa govedinom i paradajzom.
Prelijte s jajima, pospite sa sirom i stavite posudu u pećnicu.
Pecite 40 minuta a zatim izvadite i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.