Zapečena govedina sa brokulama i pavlakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Mljevena govedina:
450 grama
Crveni luk:
1/2 grama
Brokule:
500 grama
Konzervisana krem supa od celera:
1 konzerva
Pavlaka:
1 šolja
Sir:
350 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Bijeli luk u prahu:
Po želji
Instrukcije
Porpržite meso u tavi dok ne dobije smeđu boju a zatim odstranite masnoću.
Pomiješajte govedinu, brokule, supu i pavlaku.
Začinite pa prespite u podmazanu posudu za pečenje.
Pospite sa sirom i pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.