Zapečena mješavina tikvica i sira
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Tikvice:
1 kilogram
Parmezan:
300 grama
Krem pileća supa:
200 mililitara
Kisela pavlaka:
400 mililitara
Maslac:
50 grama
Crveni luk:
1/2 glavice
Sol:
1 kašičica
Instrukcije
Isjeckati tikvice, posoliti i ostaviti da odstoje 15-ak minuta u cjediljki.
Nakon toga ih rukama ocijediti, pa pomiješati sa parmezanom, pilećom supom, pavlakom i crvenim lukom.
Pleh za pečenje premazati istopljenim maslacem, dodati izmiksanu mješavinu, pa peći 45-60 minuta na 175 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.