Zapečena piletina s krompirom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U loncu posoljene vode dodajte krompir. Sačekajte dok ne prokuha.
Smanjite temperaturu pa kuhajte 15 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite i vratite na tavu.
Dodajte 2 kašike ulja i promiješajte. Prebacite u tavu za pečenje.
Dodajte piletinu u zdjelu pa premažite s uljem. Začinite s soli i biberom. Pecite 30 minuta.
Dodajte paradajz i pecite dok piletina ne dobije zlatnu boju.
Kombinirajte smjesu s ostatkom ulja u maloj posudi.
Ravnomjerno stavite piletinu, paradajz i krompir na tanjire za posluživanje pa to pospite već napravljenom smjesom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.