Zapečena piletina sa sirom i gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Paprike:
2 komada
Puter:
3 kašike
Konzervisana krem pileća supa:
1 konzerva
Gljive:
250 grama
Bosiljak:
1/2 kašičice
Kuhana pileća prsa:
500 grama
Ricotta sir:
400 grama
Cheddar sir:
200 grama
Parmezan:
100 grama
Instrukcije
U tavi, na istopljenom puteru propržiti crveni luk i paprike.
Skinuti s vatre, pa umiješati krem supu, gljive i bosiljak.
U većoj zdjeli pomiješati komadiće skuhane piletine i sireve.
Dodati mješavinu od gljiva, pa dobro izmiješati sve.
Smjesu preliti u pleh za pečenje i peći 45 minuta na 180 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.