Zapečena puretina s brokulama

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 8 minuta
Zapečena puretina s brokulama

Sastojci

Brokule:
500 grama
Kuhana puretina:
5 šolja
Maslo:
8 kašika
Brašno:
6 kašika
Mlijeko:
3 šolje
Sol:
2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Majoneza:
1/2 šolje
Sok od limuna:
1 kašičica
Cheddar sir:
1 šolja
Prezla:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. U podmazanu posudu za pečenje prvo stavite brokule a preko brokula puretinu.

  2. Rastopite 6 kašika masla u većoj tavi. Dodajte brašno, sol i biber. Postepeno dodajite mlijeko i kada ste dobili glatku smjesu skinite s vatre.

  3. Umiješajte majonezu i sok od limuna u umak s mlijekom. Prelijte brokule i puretinu s dobivenom smjesom i pospite sa sirom.

  4. U tavi rastopite preostale 2 kašike masla i umiješajte prezlu. Pospite po vrhu, preko sira i stavite u pećnicu.

  5. Pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C.

  6. Izvadite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.