Zapečena puretina s rižom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Kuhana riža:
5/2 solja
Luk:
1/4 kašike
Curry u prahu:
1 kašičica
Puretina:
2 šolje
Masline:
6 komada
Konzervisana krem supa od gljiva:
1 konzerva
Mlijeko:
1/2 šolje
Cheddar sir:
1/2 šolje
Prezla:
1/4 šolje
Instrukcije
Pomiješajte rižu sa curryem, lukom i stavite u plitku posudu za pečenje.
Pospite sa puretinom i maslinama.
U zdjeli pomijšajte mlijeko i supu a zatim prelijte preko puretine.
Pospite sa sirom a zatim i sa prezlom, stavite u pećnicu i pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.