Zapečena riža s celerom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Zapečena riža s celerom

Sastojci

Goveđa kocka:
2 komada
Vruća voda:
4 šolje
Riža:
3/2 solja
Zeleni luk:
4 glavice
Celer:
2 šolje
Prezla:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Rastopite goveđu kocku u vodi.

  2. Dodajte rižu, luk i celer, dovedite do ključanja i kuhajte 5 minuta.

  3. Umiješajte prezlu a zatim sve prespite u posudu za pečenje.

  4. Pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.

  5. Izvadite, ostavite malo da se ohladi a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.