Zapečena riža s celerom
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Goveđa kocka:
2 komada
Vruća voda:
4 šolje
Riža:
3/2 solja
Zeleni luk:
4 glavice
Celer:
2 šolje
Prezla:
1/2 šolje
Instrukcije
Rastopite goveđu kocku u vodi.
Dodajte rižu, luk i celer, dovedite do ključanja i kuhajte 5 minuta.
Umiješajte prezlu a zatim sve prespite u posudu za pečenje.
Pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite, ostavite malo da se ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.