Zapečena riža sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Jaja:
2 komada
Mlijeko:
2 šolje
Kuhana riža:
2 šolje
Maslo:
1/2 šolje
Crvena paprika:
1/2 komada
Peršun:
1 kašika
Celer:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Cheddar sir:
3/4 šolje
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte rižu sa mlijekom i jajima.
Umiješajte maslo, luk, celer i sol.
Prespite u podmazanu posudu za pečenje, pospita sa peršunom i sirom.
Pecite 60 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužte toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.