Zapečena tunjevina s gljivama i jajima
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Gljive:
100 grama
Maslo:
2 kašike
Brašno:
1 kašika
Mlijeko:
1 šolja
Prezla:
1/2 šolje
Tunjevina:
200 grama
Peršun:
2 kašike
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Jaja:
2 komada
Instrukcije
Propržite gljive na maslu a zatim dodajte mlijeko i brašno pa pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Umiješajte prezlu, tunjevinu, peršun, sol, biber i jaja.
Prespite dobivenu smjesu u posudu za pečenje i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.