Zapečena tunjevina s gljivama i jajima

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 5 minuta
Zapečena tunjevina s gljivama i jajima

Sastojci

Gljive:
100 grama
Maslo:
2 kašike
Brašno:
1 kašika
Mlijeko:
1 šolja
Prezla:
1/2 šolje
Tunjevina:
200 grama
Peršun:
2 kašike
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Jaja:
2 komada

Instrukcije

  1. Propržite gljive na maslu a zatim dodajte mlijeko i brašno pa pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  2. Umiješajte prezlu, tunjevinu, peršun, sol, biber i jaja.

  3. Prespite dobivenu smjesu u posudu za pečenje i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C.

  4. Izvadite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.