Zapečene gljive
Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Dvopek:
100 grama
Jaja:
3 komada
Mlijeko:
470 mililitara
Maslac:
50 grama
Gljive:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Instrukcije
Dvopek izmrviti i potopiti u mlijeko, pa dodati dobro umućena jaja.
Na istopljenom maslacu, u tavi, propržiti crveni luk.
Dodati očišćene i oprane gljive, pržiti ih 10 minuta, pa ih staviti u smjesu od mlijeka.
Dodati biber i sol, pa sve izmiješati.
U pleh za pečenje premazan uljem preliti pripremljenu smjesu i peći 60 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.