Zapečene jabuke
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Crvene jabuke:
6 komada
Maslo:
3 kašike
Vino:
1/2 šolje
Voda:
1/2 šolje
Šećer:
1 šolja
Sok od limuna:
1 kašika
Cimet:
1 komad
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi, dodajte jabuke i kuhajte 6-8 minuta.
Nakon 6-8 minuta skinite tavu sa vatre i ostavite sa strane.
U lonac dodajte vino, šećer, cimet i sok od limuna. Kuhajte 5 minuta.
Dobivenu smjesu prelijte preko jabuka pa tavu sa jabukama vratite na vatru.
Kuhajte dok jabuke ne omekšaju.
Zapečene jabuke možete poslužiti tople ili hladne.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.